Скрит клетъчен глад. ПДФ Печат Е-мейл


На световна среща на най-високо ниво, състояла се през 1989 година в Ню Йорк, 192 страни подписвайки Международна конвенция за правата на детето, поемат задължения да обезпечат най-добро бъдеще за всяко дете и да ликвидират заболявания, свързани с дефицита на йод. През следващата 1991 година в Монреал е била обсъдена темата за скрития клетъчен глад - хроничния дефицит на  аминокиселини,  макро- и микроелементи, в т.ч.йод, витамини, ферменти,  мастни киселини, качествена вода.

Гладът, свързан с храната, може да бъде залъган по различни начини. А клетъчния скрит глад - не. За здравето на всяка една от милиардите клетки ежедневно са необходими ХРАНА -биологично активни вещества от приетата и преварена храна, трябва КИСЛОРОД за нормално дишане,  и пълноценни хормони на щитовидната жлеза.  Кислороден глад на клетката и понижена дейност на щитовидната жлеза настъпват при дефицит на йод.

Т.е. йодът е в основата на трите фактора,  отговарящи за клетъчното здраве.

Оправдана ли е йодофобията не само сред населението, но и сред лекарите?  От естествената храна излишен йод не може да има, защото почвата в България е бедна на йод, бедни на йод са водата, растенията - плодове, зеленчуци и фуражи, бедни на йод са животинските продукти - мляко, месо, яйца. Другите два източника на йод - йодираната сол и йодсъдържащи добавки могат да причинят вреда, ако съдържащият се в тях йод се натрупва в клетките.

Говори се, че баба Ванга  в средата на 80-те години била казала: «Ще се намери лекарство от всички болести, ще го произвеждат от водорасли и ще се продава  по целия свят». Дали баба Ванга не е имала предвид  йода от морските водорасли?  Основен резервуар на йод е световния океан – в 1 л вода се  съдържат 50 мкг.

Възможно ли е благополучието на всеки човек, страна, свят стратегически да зависи от един микроелемент, когато всъщност за здравето на организма са необходими 25 микроелемента, като 18 от тях са абсолютно необходими, а останалите 7 - просто полезни?

Не забравяйте, че дефицитът на който и да е микроелемент води до появата на неговия антагонист - тежък метал. Наличието на тежки метали в организма са причина за отслабване на имунитета. Като следствие - успешни атаки на вируси, паразити, гъбички. Като следствие - интоксикация, появата на тумори и съдбоносни здравословни проблеми.

Пример за стратегическата роля на йода е Япония. Независимо от ядрените бомбардировки  и разрушенията  по време на  Втората Световна война, страната много бързо се възстановява и напредва, заема лидерски позиции благодарение на спокойствието, интелекта и  трудолюбието, и даже активното дълголетие на хората, които ежедневно получават чрез храната си от 3000 до 13 000 мкг органичен йод. (http://www.vesti.bg/sviat/azia/iaponiia-sys-svetoven-rekord-po-stoletnici-6022168 (В страната на изгряващото слънце хората, които са на 100 и повече години, са 58 820)


Според експерти на Световната здравна организация за безопасна ежедневна доза на йод се считат 1000 мкг. Минималната препоръчителна от СЗО дневна доза в 150 мкг е за да се предотврати появата на гуша. Американският проф. Абрахам - водещ изследовател по йода, счита, че  за здравето на млечната жлеза е необходимо почти същото количество йод, в по-малки количества за тъканта на останалите органи.

«Ежедневно постъпващият  в организма йод, освен че поддържа пълноценната дейност на щитовидната жлеза, нормализира обмяната на веществата и помага в снабдяването на клетките с кислород, той интензивно чисти кръвта от вирусна, бактериална, паразитна и гъбична инфекции, от хранително, алкохолно и наркотично отравяне, от вредните примеси на околната среда, напълно неутрализира радиацията, сваля напрежението и стреса."

В течение на 17 минути почти всичката кръв, която циркулира в нашия организъм, минава през щитовидната жлеза. В тази жлеза се намира най-добрият  антисептик - ЙОДЪТ,  който убива всички устойчиви и неустойчиви  микроби,  ако се приема ежедневно! 

Здрава, чиста от токсини клетка не може да бъде разрушена от вируси, няма да се превърне в ракова.


Суровината за производство на йодирани продукти "ЙОДИС-К" е абсолютно безопасна, защото това е висококачествена вода, обогатена с йони на йод, които безпрепятствено минават през мембраната на клетката и също така безпрепятственно се извеждат.

Без противопоказания за всяка възраст - от новороденото до дълбока старост.

Проверете своя йоден статус:

1. При анализ на урината отделяният с нея йод трябва да е над 100  мкг/л.  При показател  под 20 мкг/л става  въпрос за критичен дефицит на йод и съответстващи съдбоносни здравни проблеми.

2. Вторият начин за проверка е предложен от американския ендокринолог д-р  Broda Otto Barnes, който стигнал до заключението, че има връзка между температурата на тялото и дейността на щитовидната жлеза. Всяка сутрин в течение на 5 дни температурата на всеки здрав човек точно 10 минути тряба да е в границите на 36.56°-36.78°.

Температура под 36.56° говори за понижена дейност на щитовидната жлеза, т.е. за дефицит на йод.

3. Определянето на йодния статус може да стане и с помощта на компютърно ирисово тестиране, което показва микроелементния баланс в организма, токсичното, а също така  и  паразитарно  натоварване на основните 24 органи.

Помага да разберете къде са проблемите днес, за да избегнете нови в бъдеще.  Демонстрира склонности, не поставя диагнози.Тестирането  с "Оптисалт Иридо-Скрин" е много подходящо за проверка на младите семейства, които мечтаят да заченат  здраво дете. Особенно подходящо за текуща проверка на състоянието на бременни жени. Бързо! Неинванзивно, абсолютно безопасно!  Без противопоказания!  Нагледно и достоверно!


Ирисова диагностика


Но за съжаление има и други картинки. Това е тест на млада девойка: висок коефициент на токсично натоварване  на почти всички органи, липса на 5 жизнено важни микроелемента.


Здравословните проблеми са свързани с две основни причини:

1.Лошо качество на кръвта – зависи преди всичко от храната и начина на живот.

Живейте по законите на пълноценното  хранене:

- от 12 ч. до 20 ч.- основно ядене - салатите от пресни зеленчуци трябва да са три пъти повече от приготвенената храна, яжте таратор, кисело мляко, орехи, семки, кисело зеле, което е най-богато на ензими за преваряване на погълнатата храна.
-
от 20 ч. до 4 ч. сутринта храната се усвоява;
-
от 4 сутринта до 12 ч. организмът се чисти от хранителните отпадъци. Cутрин се събуждаме отпочинали, не бързайте със закуската. Пийте вода с лимонов сок, яжте плодове до 11 – 12 часа, и скоро ще разберете колко по-добре се чувствате при такъв режим.


Помнете, че плодовете, освен зелената ябълка, не се съчетават с никакви други продукти, ядат се само на гладен стомах, и никога на десерт, защото погълнатата храна ще ферментира и  ще увеличава токсините в организма;
Пресните зеленчуци се съчетават с всички останали продукти.
На обяд и вечеря трябва да ядете
или месо, или риба или пилешко.
Растителната храна е необходима, защото създава алкална среда, а месото – кисела.


Осем чаши вода на ден са спасителен душ за бъбреците и организма. През деня всеки килограм от вашето тегло се нуждае от 30 мл вода, т.е. средно 1,5 – 2 – 2,5 литра. Сутрин изпивайте 2 чаши вода с интервал половин час, по обяд, привечер и вечер – също.

Водата ще бъде още по-полезна, ако е обогатена с йони на йод по технологията на акад.Мелниченко.  В половинлитрова бутилка с минерална вода (без хлор) добавяте дневната, в зависимост от възрастта и концентрацията, доза йод и през деня изпивате тази вода.

Безопасният йод трябва да постъпва в организма с храната, и водата, обогатена с йони на йод (селен и др.микроелементи).

Мащабни изследвания в Америка са показали, че само 10% от йода в солта се усвояват от организма. Но в България специалистите продължават да твърдят, че вече 60 години в страната няма дефицит на йод, защото се проивежда и продава само йодирана сол. Неизвестно откъде са излишните килограми при деца и възрастни, високапта смъртност заради проблемите със сърдечно-съдовата система, за лечението на които се грижа цяла армия доктори. От сайта на дружеството по ендокринология става ясно, че един ендокринолог се грижи за здравето средно на 20 000 човека, а детски почти няма.

Оправдано ли е това заявление: Когато бременната жена не приема йодирана сол, необходима за производството на тиреоидни хормони, тя няма да осигури на бебето си достатъчно хормони. Мозъкът ще се формира непълноценно и това ще е фатално за интелигентността му. Бебетата нямат собствена щитовидна жлеза. Тя започва да се формира след третия месец от бременността и започва да има собствена продукция на хормони едва към шестия месец”, обясни проф. д-р Анна-Мария Борисова,  Председател на Българско дружество по ендокринология и Началник на Клиника по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ Софиямед.  (Press Release за проведената на 10.03.2018 г. ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА "ЙОДЕН ДЕФИЦИТ В БЪЛГАРИЯ. БРЕМЕННОСТ И ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ"

Слава Богу, че специалистите не се решиха (предполагам от страх) да кажат колко сол трябва да поглъщат бременните, за да бъдат обезпечени с дневната препоръчителна от СЗО доза на йод -  250-500 мкг!!!


2. Лоша циркулация на кръвта

- циркулацията на кръвта зависи от състоянието на прешлените на гръбначния стълб, когато в течение на деня клетките на вътрешните органи, разположени срещу тези повредени  изкривени прешлени недополучават  кислород, биологично активни вещества, течности, енергоинформационни импулси, което води до проблеми със самочувствието.

Проблемите са именно в тези органи, където има застой на кръв заради повредени прешлени.

Например: възпалени 3, 4 и 5 прешлени на поясния отдел, които чрез периферните нерви свързват гръбначния мозък с работата на половата система, могат да бъдат причина за безплодие. Защото главният енергоинформационен канал, който върви по гръбначния мозък, непълноценно функционира и като следствие импулс от хипофизата не постъпва в половата система.

При отсъствие на патология на детеродните органи на бъдещите родители, и лошо качество, и лоша циркулация на кръвта, зрели, пълноценни сперматозоиди и способна за оплодотворявване яйцеклетка дават началото на нов живот. Оплодотворяването, развитието, раждането – всичко това се контролира от  пълноценно работещите хипофиза, хипоталамус и главният диригент  на работата  на всички органи – щитовидната жлеза.

За пълноценната дейност на щитовидната жлеза, и не само за нея,  е необходим йод –от момента на раждане ежедневно 90-120 мкг за бебета и деца  до 150-250 мкг за възрастни, бременни и кърмещи жени.


 
 

Новини