Световен ден на борбата със СПИН ПДФ Печат Е-мейл"СПИН е заболяване на имунната система, на имунодефицита.  Паразитите, обитаващи в кръвта при слаб имунитет на организма, изпиват десетки милилитри кръв в денонощие, и също таково количество отрови от тяхната жизнедейност попадат в кръвта, като я превръщат в токсичен коктейл. Клетките, попаднали в такъв коктейл, не изпълняват своите функции. Клетъчният имунитет е угнетен, възниква имунодефицит и страшни последствия... Две трети от имунната система зависят от йодния статус. След направен теоретичен анализ ние открихме, че там, където има СПИН, там има йододефицит... Никой и нищо не може да обезопаси човека от СПИН. Ние считаме, че само нормалният йоден статус е в състояние да обезпечи съпротивата на организма срещу тази страшна болест.

Това трябва да бъде доказано клинически и след време ние ще го докажем".

академик В.Н.Мельниченко - ръководител на компания "ЙОДИС-К"http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2759493

Изследовател фалшифицирал данни за ваксина срещу СПИН

Професор в Университета в Айова фалшифицирал данни от научни изследвания около разработването на ваксина срещу СПИН, с цел да получи помощ от 19 милиона долара от правителството на САЩ, пише в. "Ню Йорк пост".

Професорът по биомедицина Донг Пай Хан добавил към заешки серум проби от човешка кръв с антитела срещу вируса HIV, причиняващ СПИН. По този начин се създавало впечатлението, че ваксината, на основата на заешка кръв, е в състояние да развива защитни механизми за борба с HIV.

Изфабрикуваните резултати от изследванията на Хан и неговия екип бяха публикувани през 2010-2012 г. в няколко медицински списания и привлякоха вниманието на научната общност. За да продължат работата си, учените получили от федералното правителство 19 милиона долара.

Измамата била открита, след като няколко лаборатории безуспешно се опитали да повторят резултатите, постигнати от екипа на Хан.

Заешкият серум бил изследван и се установило наличието на човешки антитела. Кан беше принуден да признае, че резултатите от изследванията му са фалшифицирани и подаде оставка.

 
 

Новини