Клуб Slimstar ПДФ Печат Е-мейл

Думите «ДНЕС - ДЕЦА, УТРЕ - НАРОД»  просто ни задължават да правим всичко възможно,  за да са здрави, умни и щастливи малките – бъдещи достойни българи!

Инвестицията в здраве е инвестиция в работоспособно население!

В София  от 28 до 31 май се проведе Европейски конгрес по затлъстяване (ЕСО 2014). Специалисти, които години наред  носят отговорност и даже  наскоро бяха изготвили   сборник  с рецепти за хранене на децата в българските детски градини и училища, днес тревожно констатират, че «Всяко трето дете до 7-годишна възраст у нас е с наднормено тегло», че липсва  последователна национална политика за хранене на децата, че малките не получават адекватна информация за хранителни режими нито в училище, нито от родителите.

Като следствие – диабет, сърдечно-съдови болести, по-нататък репродуктивни и други проблеми.

А началото идва от това, че «почти половината от представителките на нежния пол в България страдат от наднормено тегло.» Това са бъдещи майки, които за да раждат здрави деца  просто са задължени да живеят по законите на пълноценното хранене, без диети и лекарства.


Човешкият организъм представлява съвкупност на системи от органи.  Органите представляват комплекс от тъкани - съединителна, епителна, мускулна, нервна. А те съответно са изградени от специализирани клетки. Здравето на всяка една от милиардите клетки  зависят  от хормоните на щитовидната жлеза, от кислорода и от непрекъснато постъпващи  биологично активни вещества (аминокиселини, макро- и микроелементи, витамини, ензими, мастни киселини, качествена вода).

ЙОДЪТ е стратегически елемент и в трите фактора:

1. за синтезиране на пълноценни хормони на щитовидната жлеза (тироксинът, който повишава способността на клетките да се освобождават от вредните вещества, увеличава тяхната съпротивляемост и регулира енергетичния обмен, на 65% състои от йод);

2. за предотвратяване на  кислороден глад на клетката  (за сведение: през 1931 г. Нобеловата премия е дадена на Отто Варбург за откритието, че «Ракът има само една първопричина. Главната причина за рака е замяната на нормалното кислородно дишане на клетките с анаеробно (безкислородно)»,т.е., в клетката не постъпва кислород, което означава, че раковата клетка се страхува от кислорода и че може би ракът ще бъде победен тогава, когато се намери начин как в болната клетка да постъпва кислород.)

3. по-голямата част от йода е необходима за неговата незаменима функция – санация на организма, нарастване на броя  и  поддържане на пълноценно функциониране  на макрофагите – стационарни и мобилни клетки-санитари, които атакуват и унищожават патогенни микроби, вируси, гъбички, както и вредни фактори  от околната среда:  радиация, химически отрови, замърсен въздух.

Йодът-санитар предпазва кръвносните съдове от спазми, възпаления и тромби, за да могат  усвоените от приетата храна биологично активни вещества  да стигнат до всяка една от клетките, като прави пътя за доставка и извеждане на токсините  от клетката проходим.

Йодът-антиоксидант носи отговорност за състоянието на мембраната на всяка една от клетките, като я предпазва от окисляване и атаки на микробите. Хормоните на щитовидната жлеза, свързани с рецепторите на пълноценно действащата  мембрана, задействат енергетичния обмен на клетъчно ниво. Тироксинът активизира дейността на над 100 фермента, които участват в усвояването на кислорода, влияе на доставката на аминокиселините, калция.

Без препоръчителната от  СЗО дневна доза на йод клетките, съответно организмът, не може да бъде здрав!

За бременни и кърмещи жени - 250 мкг, безопасна доза до 500 мкг,

За деца и ученици - 90-120 мкг, безопасна доза 180 мкг,

За възрастни - 150-200 мкг, безопасна доза 300 мкг.


С прибора Оптисалт Иридоскрин - безопасно и ефективно, можете да разберете какво е токсичното натоварване на основните 24 органа, отделно паразитното натоварване, което също води до натрупване на токсини, и третата важна функция на прибора - той определя  микроелементния баланс на организма:Според кипърския лекар dr George John Georgiou  има поне 8 основни причини за увеличаване на токсините в организма, като следствие увеличаване на мастната тъкан и  теглото.

1. Проверете щитовидната си жлеза. "Вие не можете да отслабнете, ако вашата щитовидна жлеза е недостатъчно активна - и точка!" Т.е., всички биохимични процеси в клетката протичат бавно при понижена дейност на щитовидната жлеза, защото се понижава и количеството на ензимите. Значение има не изядената храна, а усвоената, т.е., тази, за която в организма е имало съответните ензими.  Щитовидната жлеза  стимулира и окислителния метаболизъм и по този  начин увеличава употребата на кислород от всяка клетка.   "Аз успявах да нормализирам понижената дейност на щитовидната жлеза като използвам само 2 природни препарата - Л-Тирозин или Органичен йод"

2. Скритият  клетъчен глад - липсата на биологично активни вещества в храната нарушава обмяната на веществата. С храната трябва да постъпват като минимум 28 аминокиселини, макро- и микроелементи, 12  витамини,  7 ензими,  3 мастни киселини, качествена вода.  Гладът, свързан с храната може да бъде залъган, клетъчният – не. Всяка клетка е пълноценно живо същество, което се храни, диша и има способността  да се чисти от токсини.  «Клетъчното здраве зависи от три фактора: от непрекъснато постъпване на пълноценни хранителни вещества за клетките, от кислорода и от хормоните на щитовидната жлеза» (д-р Бърнс, един от първите изследователи на щитовидната жлеза, посветил над 50 години на тази тема).

3. Направете тест за продукти, блокиращи вашето храносмилане. Такива индивидуални блокатори, независимо от количеството им,  забавят храносмилането със 72 часа, през което време храната гние и увеличава количеството на токсините в организма, което пречи на отслабването

4. Храната  трябва да е в съответствие с кръвната ви група. По такъв начин можете да избавите своя организъм от продукти-блокатори, които трудно се усвояват или се явяват токсични за вас. Препоръчителна храна за отделните кръвни гупи:

00  (1) - постно  месо, пилета, риба

А0  (2) - натурална растителна храна

В0 (3) - използвайте на-доброто от царството на растенията и царството на животните

АВ (4) - използвайте препоръките за 2 и 3 кръвни групи.

5. Кандидозата се причинява от гъбички от рода кандида. При отслабнал общ имунитет тяхното количество в организма се увеличава, в резултат на което се увеличават и токсините в организма.

6. Хипогликемия – за да се избавите от пристрастията към захарта и сладкото, са ви необходими витамини, минерали, микроелементи, аминокиселини, т.е. плодове, зеленчуци, лекарствени растения.

7. Стресът също се счита за блокатор, забавящ храносмилането, като следствие – увеличават се токсините.

8. Наличие на токсини в организма провоцира ръст на мастни клетки и мастна тъкан. За да се намали теглото трябва да се отстранят тези токсини,  от тях трябва да се изчистят клетките и междуклетъчното простанство, съответно организма.

Пълноценно работеща щитовидна жлеза,  плодове (само на гладно и никога на десерт след обилна храна), зеленчуци, билки, минимум 1,5-2 литра чиста вода на ден, може и със сок на половин лимон (той е кисъл на вкус, но реакцията е алкална) – това е, което ще помогне на хората да имат нормално тегло и, главното - да са здрави без диети и лекарства.

За да работи пълноценно вашата щитовидна жлеза,  за да бъде пълноценна обмяната на веществата, за да не се допуска кислороден глад на клетките  и за да има непрекъснат процес на чистене на организма от токсини, ежедневно е нужен йод.


Всеки килограм от теглото на човек ежедневно има нужда от 30 мл вода. Водата представлява 50-70 % от масата на тялото.  Най-много вода съдържа мозъка на човека – 95%, кръвта – 82%, белите дробове – 90%.  Ако организмът губи 3%  от необходимата за нормалното функциониране вода, човек трудно може да бяга,  5%  го лишават от възможността да издържа тежки физически  натоварвания, а  ако организмът губи  10%  от водата – това вече представлява опасност за живота.

Не мислете, че  с поредната чаша кафе, чай, сокове вашето тяло получава необходимото количество вода. Всеки нормален организъм въприема като течност само чистата вода. Всички останали напитки се въприемат като храна.

Осемте чаши трябва да се пият по схемата:  сутрин 2 чаши с интервал 30 минути, по обяд - същото,  към 15 --16 ч. - същото, вечер около 20 ч.- същото.

Водата ще бъде още по-полезна, ако е обогатена с йони на йод по технологията на акад.Мелниченко.  В половинлитрова бутилка с минерална вода (без хлор) добавяте дневната, в зависимост от възрастта и концентрацията, доза йод и през деня изпивате тази вода.


Помнете: не намаляването на килограми, а намаляването на размера на дрехите означава, че правилно отслабвате.

"Умножете обиколката на китката на ръката на 2 - ще получите  обиколката на шията каквато трябва да бъде, а когато умножите на 2 обиколката на шията ще получите обиколката на талията, предназначена ви от Природата. Всичко, което превишава тази цифра, се нарича излишно тегло, тъй като всеки излишен сантиметр в обиколката на талията е равен на излишен  кг тегло"Здравословните проблеми са свързани с две основни причини:

1.Лошо качество на кръвта – зависи преди всичко от храната и начина на живот.

Живейте по законите на пълноценното  хранене:

- от 12 ч. до 20 ч.- основно ядене - салатите от пресни зеленчуци трябва да са три пъти повече от приготвенената храна, яжте таратор, кисело мляко, орехи, семки, кисело зеле, което е най-богато на ензими за преваряване на погълнатата храна.
- от 20 ч. до 4 ч. сутринта храната се усвоява;
- от 4 сутринта до 12 ч. организмът се чисти от хранителните отпадъци. Cутрин се събуждаме отпочинали, не бързайте със закуската. Пийте вода с лимонов сок, яжте плодове до 11 – 12 часа, и скоро ще разберете колко по-добре се чувствате при такъв режим.


Помнете, че плодовете, освен зелената ябълка, не се съчетават с никакви други продукти, ядат се само на гладен стомах, и никога на десерт, защото погълнатата храна ще ферментира и  ще увеличава токсините в организма;
Пресните зеленчуци се съчетават с всички останали продукти.
На обяд и вечеря трябва да ядете или месо, или риба или пилешко.
Растителната храна е необходима, защото създава алкална среда, а месото – кисела.


2. Лоша циркулация на кръвта

- циркулацията на кръвта зависи от състоянието на прешлените на гръбначния стълб, когато в течение на деня клетките на вътрешните органи, разположени срещу тези повредени  изкривени прешлени недополучават  кислород, биологично активни вещества, течности, енергоинформационни импулси, което води до проблеми със самочувствието.

Проблемите са именно в тези органи, където има застой на кръв заради повредени прешлени.

Например: възпалени 3, 4 и 5 прешлени на поясния отдел, които чрез периферните нерви свързват гръбначния мозък с работата на половата система, могат да бъдат причина за безплодие. Защото главният енергоинформационен канал, който върви по гръбначния мозък, непълноценно функционира и като следствие импулси от хипофизата не постъпват в половата система.

(Мая Гогулан. "Закони на пълноценното  хранене")

 
 

Новини