Вода или сол? "Йод селенум" ПДФ Печат Е-мейл

Ако бремените жени са здрави, здрави ще бъдат новородените деца, здрава ще бъде нацията. Затова, съгласно Конвенцията за правата на детето, подписана и от България, бъдещите майки имат право на ежедневен адекватен прием 250 мкг йод, безопасна доза 500 мкг. Съгласно същата конвенция, децата от момента на раждане  имат право на ежедневен прием на 90-120 мкг йод (за недоносените - двойно повече), за безопасна се счита доза 180 мкг безопасен йод, който трябва да постъпва млякото на мама, с храната и водата.

Нашата цел е информацията за уникалния универсален продукт "ЙОДИС-К" - вода, обогатена с различна концентрация на йони на йод, без цвят, без миризма, без противопоказания, абсолютно безопасна, защото йодът на водна основа  не се натрупва в клетката,  да стигне до всеки, който иска да бъде здрав. И нека всяка сутрин не само бремените и кърмещи жени, но и техните малки  деца, ученици, студенти, младежи, хора, заети с физически и умствен труд, млади и стари, в зависимост от възрастта да приемат съответната препоръчителна от СЗО доза на безопасен йод, съгласно анотациите към съответните продукти.


През 2007 г. България е обявена за страна, ликвидирала дефицита на йод и йоддефицитните заболявания благодарение на  йодираната сол. Да, в страната се проивежда и продава само йодирана сол и минимум 90% от домакинствата я използват. Това е първото условие на СЗО, но има още четири условия,които са свързани с хората: 1. отделяният с урината йод при деца и възрастни трябва да е над 100 мкг/литър; 2. "гушата" сред населението не трябва да е повече от 5%; 3. детската хипотиреоза трябва да е по-малко от 3%; 4. кретинизмът не трябва да е свързан с дефицита на йод.

На 20 октомври 2015- Световен ден за борба с йоддефицитните заболявания, министърът на здравеопазването доктор Петър Москов в телевизионно интервю сподели, че приемането на повече от 5 грама сол ежедневно води до здравословни проблеми.

Още по-рано, през юли 2010 г.  МЗ прие промени в Наредбата за изискванията към състава и характеристиките на солта за хранителни цели,  което е в съответствие с приетите от ЕС и СЗО препоръки за намаляване на ежедневния прием на сол.

По проект  BG051PO001-5.3.01, за осъществяването на който  са отделении 4 692 754 лева, усилията трябваше да бъдат насочени към повишаване  на работоспособността на човека чрез укрепване на неговото здраве. В рамките на този проект трябваше да бъде осъществена и национална информационна кампания за намаляване на ежедневната употреба на сол.

ПО КАКЪВ НАЧИН ТОГАВА ЧОВЕК, ОСОБЕННО БРЕМЕННИТЕ И КЪРМЕЩИ ЖЕНИ, НОВОРОДЕНИ И МАЛКИ ДЕЦА,  ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ЕЖЕДНЕВНО НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО И ИМУНИТЕТА 90-250 мкг йод?

«ЙОДИС-К» - суровина за производство на йодирани вода и продукти, абсолютно безопасна, най-леко усвоявана и без противопоказания дневна доза на йод за  нормализиране на йодния статус и предотвратяване на йоддефицитни заболявания, се внася в България от 2005 година.

"ЙОД СЕЛЕНУМ"  е концентрат  за производство на безалкохолни напитки. Гарантирана ежедневна доза на йод (200 мкг) за синтезиране на хормоните на щитовидната жлеза, и селен (15 мкг) за тяхното качествено узряване.

Продуктът е с ярко изразени антиоксидантни свойства. Само няколко капки от този концентрат обезпечават дневната нужда на човека от йод и селен.

"ЙОДИС-К" и "ЙОД СЕЛЕНУМ"  НЕ СА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРЕПАРАТИ!

ТЕЧНОСТИ С ЙОНИ НА МЕТАЛИ И МИКРОЕЛЕМЕНТИ - ТОВА Е НОВО НАПРАВЛЕНИЕ В НАУКАТА, С КОЕТО СЕ ЗАНИМАВАТ ВЕДУЩИ ИНСТИТУТИ В МНОГО СТРАНИ. УСВОЯВАНЕТО НА ХИМИЧЕСКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ВОДНИ РАЗТВОРИ Е  6-7 ПЪТИ  ПО-ЕФЕКТИВНО ОТКОЛКОТО ОТ ХРАНАТА!


http://www.healthwaters.ru/blog/voda-kak-spasenie.html?utm_source=smi2film&utm_content=3015595   ВОДАТА КАТО СПАСЕНИЕ 
 

Новини